Grăsimi, acizi grași și antioxidanți. De ce Ulei de Măsline?

  O scurta explicatie pentru ceea ce inseamna grăsimi, acizi grași si antioxidanți:
  Grăsimile sunt amestecuri complexe naturale, formate în principal din esteri ai glicerinei cu acizii grași, numiți gliceride. Se mai găsesc în afară de gliceride și ceruri, vitamine, fosfatide etc. 
  În alimentaţie există patru tipuri de grăsimi: trans, saturate, mononesaturate şi polinesaturate. 
  Grăsimile trans se găsesc în multe dintre alimentele procesate şi în produsele de patiserie aflate pe piaţă. Există grăsimi trans şi în produse de origine animală, precum laptele, dar cele dăunătoare sănătăţii se găsesc doar în alimentele procesate. 
  Grăsimile saturate provin din produsele de origine animală şi pot fi găsite în carne, unt, brânză etc. Excesul de grăsimi trans şi saturate este în general dăunător, deoarece are tendinţa de a creşte nivelul de colesterol “rău” LDL (Low Density Lipoprotein), avand consecinte negative asupra intregului aparat cardio-vascular.
  Grăsimile “bune”, HDL (High Density Lipoprotein), precum cele mononesaturate şi cele polinesaturate, ajuta la scăderea colesterolului rău din sânge, reducând astfel riscul declanşării multor afecţiuni cardiovasculare şi vascular cerebrale. 
  Uleiul de Măsline Extra Virgin păstrează gustul, aroma şi vitaminele măslinelor, fiind cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate şi antioxidanţi (polifenoli).
  Uleiul de Măsline Extra Virgin este foarte bine tolerat de către stomac. Acesta previne apariţia ulcerului gastroduodenal și a gastritei, și, totodată, stimulează secreţia bilei și a hormonilor pancreatici într-un mod natural și eficient. Prin urmare, acest ulei scade incidenta apariţiei calculilor biliari. 
  Uleiul de Măsline Extra Virgin protejează organismul împotriva cancerului de sân prin reducerea activităţii proteinei 21/Ras (proteină oncogenă), previne deteriorarea ADN-ului şi accelerează moartea celulelor tumorale. 
  Oleocanthal-ul este un tip de compus fenolic natural care se găseşte în Uleiul de Măsline Extra Virgin. S-a descoperit că oleocanthal-ul ajuta la reducerea acumulării proteinelor beta-amiloid care cauzează maladia Alzheimer. Rata maladiei Alzheimer este mai scăzută ţările mediteraneene, acolo unde consumul de ulei de măsline este ridicat. 
  Datorită proprietăţilor pe care le are, uleiul de măsline este o adevărată binefacere când vine vorba despre îngrijirea pielii. Acesta diminuează ridurile şi hidratează tenul, regenerează şi curăţă pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *