Uleiul de măsline si îngrijirea corporală

 Din cele mai vechi timpuri exista o relatie intre uleiul de măsline si îngrijirea corporală.
 *Înfrumuseţează părul – întăreşte părul şi îl face mai flexibil.
 *Previne uscarea scalpului – hidratează scalpul uscat.
 *Hidratează pielea şi îi menţine elasticitatea – amestecă-l cu apă şi foloseşte-l ca pe o cremă de corp, fata, mâini.
 *Vindeca şi ameliorează acneea – deşi pare ciudat, uleiul de măsline amestecat cu sare grunjoasa este eficient în exfolierea, curăţarea pielii, ameliorarea acneei şi eliminarea punctelor negre.
 *Nu astupa porii şi nu favorizează apariţia coşurilor – pătrunde în piele, lăsând pielea moale şi netedă, fără a îngrăşa pielea. 
 *Curăţă pielea sensibilă – vechii egipteni, greci şi romani nu au avut săpun dar nu i-au simţit lipsa datorită uleiului de măsline. Ei se maşau cu ulei, apoi curăţau pielea de celulele moarte şi de mizerie. În epoca noastră, foarte multe săpunuri conţin ulei de măsline. 
 *Exfoliant ieftin cu aceleaşi rezultate ca produsele scumpe din spa – se toarnă în palma ulei de măsline alături de o linguriţă de sare sau zahăr şi se masează uşor pielea. Pentru exfolierea tălpilor, se combina 2 părţi egale de ulei de măsline şi miere, puţin zahăr şi un strop de suc de lămâie şi se masează tălpile foarte energic după ce picioarele au fost ţinute în apă caldă 15 minute. 
 *Curata vopseaua/seva/smoala de pe piele – dacă te-ai murdărit cu aceste substanţe, şterge-te cu ulei de măsline şi vei avea o piele curată, moale, fermă şi netedă.
 *Cel mai bun lubrifiant natural – îl poţi folosi ca ulei de masaj, simplu, sau ca ulei purtător de uleiuri esenţiale. 
 *Reduce aspectul vergeturilor – combina părţi egale de unt de cacao şi ulei de măsline şi masează zilnic vergeturile. 
 *Reduce celulită – amestecă-l cu zaţ de cafea şi masează zonele afectate. 
 *Perfect pentru bărbierit – foloseşte-l în loc de săpun sau crema de râs pentru un bărbierit confortabil. 
 *Demachiant natural – aplică ulei de măsline pe un tampon de vata şi şterge uşor machiajul de pe fată.. Auto bronzant natural – amestecă-l cu zaţ de cafea şi aplică pe tot corpul său adaugă amestecul în cadă. 
 *Rimel natural – foloseşte-l în loc de rimel pentru a obţine gene superbe. 
 *Hidratează cuticulele – se aplică pe un tampon de bumbac pentru a hidrata cuticulele. 
*Calmează iritaţiile de pe pielea bebeluşului.
*Protejează mâinile de mizerie – unge-te pe mâini înainte de grădinărit, pentru a preveni acumularea de murdărie şi pentru a face curăţarea mai uşoară.
 *Menţine buzele moi şi hidratate – prepară-ţi propriul balsam de buze prin combinarea uleiului de măsline cu ceară de albine, în părţi egale. Pune-l într-un borcănel de sticlă şi unge-te cu vârful degetului. 
 *Protejează corzile vocale – este cunoscut faptul că mulţi cântăreţi fac gargară cu ulei de măsline înaintea concertelor. 
 *Recondiţionează părul – combină-l cu zaţ de cafea şi freacă bine părul înainte de a folosi şamponul. De asemenea, se poate combina cu balsam de păr pentru a-i accentua efectele.
 *Previne deteriorarea părului și întăreşte părul deteriorat – se aplică ulei de măsline pe păr şi scalp, după care se acoperă cu o folie de plastic, apoi se încălzeşte părul cu uscătorul. După 30 min. se dă jos folia şi se spala părul cu şampon, ca de obicei. 
*Înfrumuseţează părul negru – combina uleiul de măsline cu produsele de îngrijire a părului. 
 *Descurca părul – unge-ţi părul cu puţin ulei apoi piaptănă-te. 
 *Previne albirea părului – folosindu-l regulat, părul îşi va închide treptat culoarea. 
*Ucide păduchii – Masează scalpul cu ulei de măsline, aşteaptă minimum 30 minute şi clăteşte. Repetă tratamentul o dată la 10 zile, de cel puţin 3 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *