Ulei De Masline

500Petros

  Livada care ne-a daruit acest ulei se afla la o altitudine de aproximativ 300 de metri deasupra nivelului marii, pe un versant muntos, de poalele caruia se sparg valurile Marii Ionice.

  Maslinele au fost presate la rece(26-27 grade Celsius) imediat dupa recoltare. Aceasta i-a conferit o aciditate scazuta(sub 0,4) si o mare concentratie de acid oleic specific si polifenoli.

  Ambalarea s-a facut imediat dupa presare in containere metalice de 3 si 5 litri, in sticle de culoare verde de 750 ml si in butoaie de 80 litri, asfel ca uleiul este protejat de radiatiile UV – singurul factor care poate afecta calitatea uleiului de masline.900can 1

   In Messinia fiecare agricultor stie ca livada lui de masline(χωράφια ελιάς – chorafia elias) ii va da cel mai bun ulei doar daca NU o trateaza ca pe un copil rasfatat. El stie ca maslinul se va osteni sa faca ceea ce trebuie sa faca doar daca este lasat sa se descurce singur, sa sufere – fara ingrasaminte, fara apa, fara cocoloseli si inventii. Mai stie ca maslinul trebuie tăiat, curatat fără mila, sa intre lumina soarelui peste tot.

  Maslinului nu-i dai tu nimic ci iti da el tie totul!

 Agricultorul(αγρότης-agrotis) recolteaza maslinele si le pune in saci de iuta, duce sacii la fabrica si dupa presare isi ia uleiul acasa. Uleiul pe care Petros l-a obtinut anul acesta a ajuns in Romania, si iti va inobila bucatele cu aroma inconfundabila a soiului Koroneiki.

saci    curge                          fabrica        rod